Oteli ga i golog vezali za cijevi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog otmice 30-godišnjeg Ivana S. iz Pleternice, uz kaznenu prijavu, u cetvrtak oko 13.30 sati u istražni centar Županijskog suda u Puli priveden je V. M. (30) iz Pule. Kaznena prijava slijedi i protiv 24-godišnje M. Ž. iz Pule.

Njih su dvoje 31. kolovoza oko 18 sati bili u stanu u Ulici Olge Ban koji koristi V. M. te pozvali I. S., navodno, u goste. Medutim, kada je I. S. stigao u stan, V. M. mu je naredio da skine zlatni lancic i svu odjecu i obucu sa sebe, uzeo mu novcanik te ga fizicki napao i prijetio mu pištoljem.

Potom ga je odveo u šupu u blizini tog stana, golog ga vezao lancem za vodovodne cijevi te ga ondje ostavio do sutradan ujutro. Citav scenarij odigrao se navodno zbog duga od tri tisuce kuna koje je I. S. dugovao V. M. Desetak dana kasnije, odnosno 8. rujna, I. S. je došao u policiju te prijavio otmicu.

Istog dana oko 18 sati V. M. i M. Ž. su uhiceni i dovedeni na kriminalisticku obradu nakon cega je V. M. prepracen u istražni centar, dok protiv M. Ž. slijedi kaznena prijava redovnim putem. Uz njih dvoje, na kriminalistickoj obradi bila je još jedna osoba, no za nju policija nije utvrdila da je pocinila elemente kaznenog dijela.

U sklopu obrade, obavljena je i pretraga stana koji koristi V. M., a ondje je pronadeno oružje, odnosno jedan pištolj sa streljivom, jedna bomba M-75, dok je u šupi pronadeno još nekoliko komada vatrenog oružja. Protiv V. M. slijedi i kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.


Podijeli: Facebook Twiter