Otela je i vozila vezanu do Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svoju 29-godišnji necakinju Martinu B. otela je 34-godišnja Vesna B. odlucivši se na taj drastican potez zbog djevojcinog duga od tri i pol tisuce eura. Kako joj necakinja godinama nije vracala novac što joj je sada bio nužan za lijecenje djeteta, tako je Vesna 29-godišnjakinju utrpala u svoj automobil i vezanu je odvezla iz Samobora u Istru.

Sve je zapocelo u srijedu kada su se strina i necakinja sastale u Rudama kod Samobora. Vesna je po tko zna koji put pokušala necakinju uvjeriti da joj vrati novac što joj ga je svojevremeno posudila za stanarinu. No, iako je živjela u strininoj kuci, Martina je nimalo suosjecajno prema ženi kojoj je novac bio potreban još jednom uzvratila da sada novaca za vracanje duga nema i gotovo joj se nasmijala u lice.

Vesni je pao mrak na oci i svoju je necakinju u iducem trenutku ubacila u svoj Ford Fusion te stišcuci papucicu gasa i stežuci volan, zaputila se s njom prema Istri gdje se preselila zbog suprugovog posla.

Kad su stigle do jedne nedovršene kuce u mjestu Momjan vec potpuno sludena strina necakinji je na glavu navukla jastucnicu. Ruke joj je vezala ljepljivom trakom i utrpala ju u prtljažnik automobila, pa krenula natrag prema Samoboru.

Djevojka se tijekom vožnje uspjela osloboditi i prebaciti na stražnje sjedalo. Nastavile su vožnju uz još nekoliko neuspješnih pokušaja Vesne B. da uvjeri svoju necakinju da joj konacno mora vratiti dug. Po povratku u Samobor pustila je Martinu koja ju je, medutim, odmah prijavila.

Zbog svog nepromišljenog cina na koji ju je nagnala bolest djeteta Vesna B. je uhicena. Nakon ispitivanja u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu puštena je da se brani sa slobode. No, više se ne smije približavati svojoj necakinji.


Podijeli: Facebook Twiter