Otac ubojica: Kriv sam!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Smatram se krivim. Osjecam se krivim. Ne smatram se ubojicom jer mi nije bila namjera ubiti dijete. Ja sam svoje dijete lišio života, uništio mu život, ali mi to nije bila namjera, rekao je ?uro ?uric (45), otac ubojica iz Rovinja, iznoseci punih sat i pol svoju obranu na Županijskom sudu pred sudskim vijecem za mladež kojim predsjeda sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic.

?uric je optužen za teško ubojstvo, odnosno da je 20. svibnja ove godine oko 15.30 sati u stanu u Rovinju, u Ulici Angela Zulianija, u nekadašnjem odmaralištu beogradskog Celika, ugušio svog 9-godišnjeg sina Luku tako što ga je uhvatio rukama za vrat i snažno ga stiskao sve dok nesretno dijete nije izdahnulo.

- Žao mi je sina. Bio sam pod pritiskom mjesec dana prije toga. Ne znam kako sam to napravio, i danas ne vjerujem da sam to napravio. To je dijete koje sam ja volio i koje je mene voljelo. Ne znam što da kažem, govorio je jednolicnim tonom optuženi ?uric.

Na upit županijske državne odvjetnice Mirijane Jelenic da pojasni pod kakvim je pritiskom bio, ?uric je odgovorio da je bio nepotrebno pozivan na sudove te da ga je rovinjski Centar za socijalnu skrb odvajao od djece.

- Nisam mogao sve to podnijeti. Da mi Bog oprosti, bio sam dobar prije ovoga. Bio sam dobar tata, pitajte moju kcer. Po mišljenju moje supruge, uvijek sam bio loš. Ako bih popio dva piva, tražila je intervenciju policije. Nikad nisam bio alkoholicar i pijanac. Supruga me zlostavljala otkad smo se rastali. Ako bih zakasnio djecu vratiti 15 minuta, odmah bi došla policija, izjavio je sudu ?uric. (S. PERŠIC)

INTEGRALNO IZVJEŠCE SA SU?ENJA CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter