Otac u zatvoru u BiH potpisao suglasnost za pokop malog Denisa!


Rešid Pašić, otac malenog Denisa koji je proteklog tjedna ubijen u Puli, potpisao je danas suglasnost za pokop svog sina, čije se tijelo nakon obdukcije nalazi na patologiji pulske Opće bolnice. Naime, za pokop malenog Denisa, bila je potrebna suglasnost jednog od roditelja. Međutim, kako su u ovom slučaju oboje u zatvorima, otac Rešid u BiH, a majka osumnjičena za ubojstvo u zatvoru u Puli, cijela procedura se odužila.

Naime, nakon što je Državno odvjetništvo u Puli donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Chiare Pašić Rojnić (32) i 14-godišnjakinje zbog ubojstva Chiarina trogodišnjeg sinčića Denisa, nakon obdukcije čekaju se još i nalazi toksikološke analize. Budući da su i otac i majka dječaka u zatvoru, otac u zatvoru u Bosni i Hercegovini, a majka u pulskom zatvoru, organizacija dječakova pogreba malo se je zakomplicirala. Teta s očeve strane, koja živi u BiH, medijima je izjavila da će Denis biti pokopan u BiH i da će brigu o tome preuzeti rodbina po očevoj liniji. No, prije toga, prema međudržavnim protokolima moraju biti izdane sve suglasnosti i potvrde kako bi se dječakovo tijelo moglo prevesti preko granice u susjednu državu.

Od odvjetnika Marina Fola, koji predstavlja pogrebno društvo, kojeg su angažirali baka i stric ubijenog dječaka, danas smo doznali da Sanitarna inspekcija nije željela izdati dokumente dok je netko od roditelja živ, jer su takvi zakonski propisi, pa su stoga od Centra za socijalnu skrb Pula zatražili da se imenuje takozvani "skrbnik za poseban slučaj", a koji bi mogao zatražiti izdavanje sprovodnice. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter