Otac stradalog mladica prijavio lijecnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dimitrija Kacinu Giovanninija su na plocniku Arsenalske ulice 18. studenog oko 5.50 sati pronašli radnici Uljanika, koji su pozvali Hitnu pomoc. Medutim, lijecnik Hitne pomoci nije utvrdio da je Dimitrije imao teške ozljede vrata, odnosno slomljene cetiri vratna kralješka i kljucnu kost, vec samo da je pod znatnim utjecajem alkohola. To nam je potvrdila i privremena ravnateljica Županijskog zavoda za hitnu medicinu dr. Ksenija Družetic Božic, koja je istaknula da lijecnik tu vrstu ozljeda nije ni mogao utvrditi.

Nije poznato je li Dimitrije žrtva nasilja ili nesrece, no pretpostavlja se da je u najmanje pet metara nižu Arsenalsku pao s Boškoviceva uspona, i to nakon što je napustio diskoklub Uljanik. Njegove teške ozlijede još uvijek su predmet policijske istrage. Prema rijecima njegova oca Miomira, velik je propust što Hitna služba nakon toga nije pozvala policiju da na mjestu Dimitrijeva pronalaska obavi ocevid.

Dimitrijeva obitelj ustrajna je u cinjenici da mu je Hitna pomoc dodatno pogoršala zdravstveno stanje buduci da mu lijecnici nisu imobilizirali slomljeni vrat, a što je najgore, njegove ozljede nisu utvrdene ni u pulskoj bolnici. Njegov otac tvrdi da mu je prava lijecnicka pomoc pružena tek nakon hospitalizacije na Psihijatriji (kamo je s hitnog trakta prebacen zbog pijanstva op. a.), i to samo zato jer je uznevjerena obitelj potegnula veze, odnosno zatražila pomoc prijatelja, ne bi li svom sinu i bratu spasila život.

Zbog svega je Dimitrijev otac Miomir kazneno prijavio pulsku Hitnu pomoc Opcinskom državnom odvjetništvu.

Dimitrije danas leži na Odjelu intenzivne njege rijeckog KBC-a i oporavlja se od tri operacije. Nakon toga trebao bi biti prebacen na Odjel neurokirurgije. Upitno je hoce li ikad stati na noge. Njegova je obitelj odbila prijedlog rijeckih lijecnika da ga se vrati u pulsku bolnicu, kako kažu, iz straha zbog svega onog što mu se u Puli dogodilo.



- Zahvalan sam i toj sestri i tom umirovljenom lijecniku, zahvalan sam i ljudima koji su pronašli mog sina i pozvali pomoc, a naposljetku i lijecnicima u rijeckom KBC-u dr. Kolicu i dr. Reljic. Odlucio sam sve ovo ispricati, neka javnosti zna što se dogada u ovoj našoj bolnici. Ja se pitam što je s onima, i koliko ih je, koji su do sada možda vec i pokopali svoje bližnje zbog lijecnicke pogreške. U slucaju mog sina, nažalost, pokazalo se koliko medicina može biti neodgovorna prema pijanom covjeku, zakljucio je Kacina Giovannini.

Iako smo Goranu Paicu, glasnogovorniku pulske Opce bolnice, još 2. prosinca poslali upit u vezi s Dimitrijevim slucajem, do danas nismo dobili odgovor. Paic nam je najprije rekao da ravnatelj nije bio na poslu, pa nakon toga nije imao vremena, a na koncu je ravnatelj opet bio odsutan. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter