Otac, sin i dobavljač optuženi za 4,3 kile marihuane

U vozilu BiH oznaka nađeno je sedam paketa marihuane a u automobilu Ivice Jurakića pištolj i streljivo (PU istarska)
U vozilu BiH oznaka nađeno je sedam paketa marihuane a u automobilu Ivice Jurakića pištolj i streljivo (PU istarska)

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u preprodaju marihuane, a Puljane Ivicu Jurakovića (48) i njegovog sina Denija (22) tereti za poticanje 39-godišnjaka na kazneno djelo.

Optužnicom se prvookrivljenog tereti da je 23. svibnja, nakon što su otac i sin Juraković pristali od njega kupiti marihuanu, svojim automobilom VW Golf bosanskohercegovačkih oznaka u Pulu dovezao 4,3 kilograma marihuane, zapakirane u sedam paketa. Sa starijim Jurakovićem 39-godišnjak se susreo u kafiću na Petrolovoj crpki na Vodnjanskoj cesti 23. svibnja oko 21.30 sati radi primopredaje opojne droge, no tada su ih uhitili inspektori Odjela za droge PU istarske koji su u vratima i blatobranima VW Golfa 39-godišnjaka pronašli sedam paketa marihuane.

Mlađi Juraković uhićen je naknadno, a pretragom očevog automobila i stana u kojem žive zajedno u Štiglićevoj ulici policija je pronašla pištolj s četiri komada streljiva u ilegalnom vlasništvu Ivice Jurakovića.

Trojici uhićenika bili su oduzeti mobilni telefoni i nekoliko tisuća kuna, a Puljani su policiji od ranije bili poznati po sitnijim kaznenim djelima - Ivica po nasilničkom ponašanju, a Deni po zloporabi droge. Puljani i 39-godišnjak, za kojega je policija isprva navodila da je riječ o državljaninu Bosne i Hercegovine, uhićeni su nakon višemjesečne akcije inspektora PU istarske.

Zaplijenjena marihuana poslana je u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu, a njezina se vrijednost procjenjivala na 85.000 kuna.

Protiv prvookrivljenog 39-godišnjaka Županijskom sudu u Puli tužiteljstvo predložilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega dok je za Ivicu i Denija Jurakića predloženo produljenje mjere opreza odnosno, obveza redovitog javljanja nadležnom tijelu. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter