Otac, majka i sin napali susjedu zbog apartmana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Narušeni medususjedski odnosi u Vodnjanskoj ulici u Rovinju oko ponoci s ponedjeljka na utorak kulminirali su napadom 27-godišnjaka iz Rovinja na 68-godišnjakinju i 51-godišnjakinju koje žive u Rovinju, a prebivalište imaju prijavljeno u Zagrebu. Obje su žene tijekom noci završile u pulskoj bolnici gdje je utvrdeno da je starija zadobila teže, a mlada lakše tjelesne ozljede.

Odgovarajuci na naš upit Suzana Sokac iz PU istarske kazala je da je policiji netko od susjeda u Vodnjanskoj ulici javio da se iz jednog od stanova cuje da neka žena doziva upomoc. Policija je u stanu zatekla dvije ozlijedene žene koje su prevezene u bolnicu, a u postaju je na razgovor priveden 27-godišnjak iz Rovinja.

Zasad je utvrdeno da je došao u stan dviju žena i zbog narušenih se susjedskih odnosa najprije s njima posvadao, a potom ih i fizicki napao i ozlijedio. Kriminalisticko istraživanje je u tijeku.

- Oko 22, 23 sata prijateljica i ja otišle smo u apartman da izmjerimo širinu prozora da bismo kupile karniše. Kada smo ušle u dvorište, cule smo kako se obitelj na katu žestoko svada. Govorili su da treba krenuti u akciju i prebiti ženu (68-godišnjakinju, op.ur.). Stariji clan obitelji je govorio da bi to trebao uciniti netko drugi za njih, no njegova supruga je rekla da, ako oni nemaju hrabrosti, ucinit ce to ona te prijaviti policiji da ju je vlasnica prva napala i potom platiti kaznu od sto eura, jer da su "ionako vec puno puta zvali policiju, i ništa nije bilo", ispricala nam je u utorak vidno potresena 51-godišnjakinja, koja je još bila u šoku.

- Njen suprug je tada rekao da je najbolje odmah napraviti veliku stvar jer se za male stvari ide u zatvor, a za velike ne. U prvom smo trenutku mislile da su nas culi da ulazimo u dvorište, medutim poslije smo shvatile da zapravo nisu jer su vrlo precizno govorili o tome kako ce to uciniti. Shvatila sam da misle ozbiljno i pozvala sam gospodu te zamolila da to ne rade i da su prijetnje smrcu ozbiljna stvar.

Tada se troje clanova obitelji s kata - otac, majka i sin spustilo te su nas poceli tuci. Ja sam pozivala u pomoc i toliko vikala da ih je jedino to udaljilo, a nitko od susjeda nije reagirao. Potom sam dopuzala do Vodnjanske ulice i pozvala pomoc, ispricala je gospoda koja tijekom razgovora bila uzbudena i cijeli dogadaj ispricala u suzama. Prošla je s manjim ozljedama, dok je vlasnica zadobila teške ozljede i završila na Odjelu traumatologije u pulskoj bolnici.

- Najgore i najstrašnije je to što sam bila bespomocna i gledala kako mi prijateljicu tuku. Dokle je sve to došlo, komentirala je.

Povijest ovog slucaja pocela je otkako je 68-godišnjakinja kupila mali magazin u Vodnjanskoj ulici koji je oslonjen na kucu sporne obitelji, a koji je vlasnica pocela uredivati u mali apartman. Prema rijecima 51-godišnjakinje, ta obitelj je od samog pocetka pocela osporavati i prijeciti adaptaciju, nisu puštali majstore, osporavali su ulazak u dvorište.

Vlasnici su preporucili da proda magazin. I tada je u više navrata pozvana policija, ali buduci da su se prijetnje zadržavale na rijecima, uputili su ih na tužbu. Vlasnica je pokrenula tužbu da bi dokazala vlasništvo, odnosno da tom magazinu pripada i prikljucak vode.

U utorak smo pokucali i na vrata obitelji koja je u ocitom sporu sa 68-godišnjakinjom, no jedan od clanova koji nam je otvorio vrata rekao je: "Sve znam, ali vam ništa ne želim reci". Detalje u vezi sa slucajem policija ce objelodaniti danas.


Podijeli: Facebook Twiter