Otac Lasic nije služio misu za Pavelica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska dominikanska provincija (HDP) u cetvrtak je priopcila da otac Vjekoslav Lasic nije 28. prosinca slavio misu zadušnicu za Antu Pavelica, isticuci cedenje što mediji mogu prenositi "takve neistinite i neprovjerene informacije".

"Proteklih su dana sredstva javnog priopcavanja prenijela neistinite informacije vezane uz služenje mise zadušnice za Antu Pavelica 28. prosinca 2011. Tvrdimo da je to neistinito blacenje oca Lasica koji tada nije bio u Hrvatskoj, buduci da od 9. prosinca 2011. do sredine sijecnja 2012. boravi u Hrvatskoj katolickoj misiji u Hamburgu", stoji u propcenju Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije.

HDP takoder izražava sumnju da su novinari agencija i redakcija koje su prenijele tu vijest uopce bili na mjestu dogadaja.

U ponedjeljak je, naime, Centar Simon Wiesenthal osudio održavanje mise u Zagrebu krajem prosinca u spomen na ustaškog vodu Ante Pavelica, isticuci da se radi o "velikoj uvredi sjecanju na njegove brojne žrtve". Hrvatski su mediji prenijeli da je misu, izmedu ostalih, služio i otac Vjekoslav Lasic.


Podijeli: Facebook Twiter