Otac i sin Jurakovic uhiceni zbog droge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani Ivica Jurakovic (48) i njegov sin Deni (22), te 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine uhiceni su prošle srijede u akciji Odjela za droge PU istarske.

Ivica Jurakovic i bosanskohercegovacki državljanin uhiceni su na Petrolovoj benzinskoj postaji na Vodnjanskoj cesti u srijedu u 21.30 sati, a 22-godišnji Deni kasnije je uhicen u Puli. VW Golf kojim je iz BiH doputovao 39-godišnjak policija je zaplijenila na benzinskoj crpki te ga je odvezla u garažu PU istarske i pretražila. Sedam paketa droge, u kojima je bilo 4,7 kilograma marihuane, pronadeno je skriveno u vratima i blatobranima vozila.

Njezina vrijednost procijenjena je na oko 85 tisuca kuna, a na ulici bi preprodajom znatno porasla. Droga je poslana na vještacenje u Centar za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja "Ivan Vucetic" u Zagrebu.

U automobilu i stanu Ivice Jurakovica u Štiglicevoj ulici policija je pronašla pištolj s cetiri komada streljiva u ilegalnom vlasništvu starijeg Jurakovica. Od uhicenog trojca oduzeti su mobilni telefoni i nekoliko tisuca kuna.

Puljani su od ranije poznati policiji po sitnijim kaznenim djelima; otac zbog nasilnickog ponašanja, a sin zbog zloporabe droga. Bosanskohercegovacki državljanin nije trajno boravio u Hrvatskoj pa se pretpostavlja da je drogu samo dovezao u srijedu iz BiH. Sva trojica su u cetvrtak privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U subotu nam se na kucni telefonski broj obitelji Jurakovic javila ženska osoba koju smo upitali o Ivici i Deniju. Odgovorila nam je da probamo nazvati kasnije. Poslije nam se na telefon nitko nije javljao. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter