Osvojenih pet, od šest zlata za hrvatska vina


Vina Laguna osvojila su pet zlatnih medalja na svjetskom ocjenjivanju vina Mundus Vini 2015. - springtasting, održanom krajem veljače u Njemačkoj. Uspjeh Vina Laguna tim je veći što su odnijela čak pet od ukupno šest odličja za vina iz Hrvatske, javljaju iz Agrolagune.

Najviše medalja osvojila su vina najcjenjenije istarske sorte malvazija - Festigia Malvazija 2013., Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2011., Festigia Riserva Malvazija Akacija 2012. te Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2013., a zlato je ove godine zaslužio i Festigia Merlot 2012.

Mundus Vini najveće je svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine), koje se održava svake godine u Neustadtu u Njemačkoj, a u ocjenjivanju vina sudjeluju cijenjeni vinski stručnjaci - enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari.

Ove je godine prijavljena vina ocjenjivalo 145 članova žirija iz 24 zemlje svijeta. Nagrađena vina bit će proglašena i predstavljena na sajmu Prowein koji će se održati u Düsseldorfu od 15. do 17. ožujka.

Nova zlata za Vina Laguna na natjecanju Mundus Vini 2015. nastavak su sjajnih rezultata koje ova vina postižu na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina, a posebno malvazije koje iz godine u godinu stječu sve više poklonika diljem svijeta. Za ove vrhunske rezultate zaslužan je mladi tim enologa, na čelu s Milanom Budinskim, koji ulaže značajne napore u kontinuirano unaprjeđenje kvalitete.

Od ulaska Agrolagune u koncern Agrokor uloženo je više od 30 milijuna eura u nove nasade vinograda, najmoderniju tehnologiju proizvodnje vina i kadrove. Vinogradi Agrolagune protežu se na 610 hektara površine, a samo od 2004. godine posađeno je 500 hektara novih vinograda, priopćuju iz Agrolagune. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter