Osvojene nove četiri medalje

Oliver Petrak - tamo gdje je lopta (D. MEMEDOVIĆ)
Oliver Petrak - tamo gdje je lopta (D. MEMEDOVIĆ)

Istarski i hrvatski zlatni olimpijac u streljaštvu (disciplina trap) Giovanni Cernogoraz i na kraju ove godine s ponosom se može osvrnuti unatrag i zbrojiti medalje osvojene na raznim međunarodnim natjecanjima, europskog ili svjetskog značaja.

- Počelo je osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom kupu u Larnaci, na Cipru. Tu su bila natjecanja samo u pojedinačnoj konkurenciji i ta mi je medalja jako draga. Došlo je putovanje u Baku, u Azerbajdžanu, na Europsko prvenstvo odakle sam se vratio s dvije medalje, brončanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji te srebrnom koju je osvojila naša reprezentacija. Tada nam je zaista malo nedostajalo da osvojimo zlato, bili smo vrlo blizu, ali tada su Portugalci bili u zadnjoj seriji malo bolji i to je odlučilo - kaže Giovanni prebirući po uspomenama.

Došlo je putovanje u daleku Indiju na finale svjetskog kupa u streljaštvu.

- Osvojio sam brončanu medalju, iako je trebala biti srebrna. Zapravo moj hitac je dodirnuo leteću metu, što se kasnije vidjelo na snimci, ali suci nisu htjeli priznati da su pogriješili. Čak je i komentator u televizijskom prijenosu rekao da je pogodak, ali ostao sam na brončanom odličju. Dogodi se - prisjeća se Giovanni Cernogoraz. - Inače, sasvim sam zadovoljan ovogodišnjim rezultatima, osvojio sam četiri medalje, ali i drugih priznanja s natjecanja kod nas i u Italiji. Na svim je natjecanjima puno dobrih strijelaca, konkurencija je jaka na svakom natjecanju i nije lako doći do finalnog dijela.

Potpisao je i novi četverogodišnji ugovor s Gradom Novigradom i Turističkom zajednicom koji će ga financijski pratiti i u novom olimpijskom ciklusu. Grad Novigrad će u novoj godini za Giovannijeva natjecanja izdvojiti 15.000 kuna, a Turistička zajednica 10.000 kuna.

- To je novi ugovor, sve do Tokija 2020. godine, čime sam svakako zadovoljan. Stalno me prate i potiču, na čemu sam im zahvalan. Inače, uz Olimpijski odbor prate me i moji stalni sponzori, najviše proizvođači pušaka Beretta i municije Clever, pa hotelijerska tvrtka Aminess i još neki koji žele pomoći. Uglavnom sam zadovoljan i idem po nove medalje - poručuje Cernogoraz koji je od 2010. godine osvojio 12 medalja s važnih natjecanja, europskog i svjetskog ranga. (Luka JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter