Osvježen pristup i plato te tribine Doma sportova Mate Parlov

Ekipa belgijske televizije
Ekipa belgijske televizije

Uz uređenje Trga kralja Tomislava ne može se ne primijetiti i njegov "nastavak", zid koji vodi ka Domu sportova Mate Parlov, koji je također poprimio uređeno novo lice. Gradsko trgovačko društvo Pula sport priključilo se uređenju lokacije tako što je nedavno osvježen zid koji vodi prema najvećoj pulskoj dvorani, kao i zid gornjeg platoa Doma sportova Mate Parlov.

Dodatni impuls skorašnji bazen

Općenito, u Pula sportu su se itekako potrudili da lokacija bude što urednija nakon što se uređenje trga približavalo kraju, a dodatni impuls cijeloj Verudi zasigurno će biti i skorašnja izgradnja Gradskog bazena, kojeg će graditi slovenski Kolektor koling d.o.o. u investiciji vrijednoj 53,5 milijuna kuna. U sklopu budućeg bazenskog kompleksa izgradit će se ukupno tri bazena: onaj vaterpolo dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara te onaj za bebe. Projektom je predviđeno postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori i svlačionice, ali i uređenje okoliša budućeg objekta, što se, dakle, nastaviti na uređenu tržnicu, trg i, posebno, okoliš Doma sportova Mate Parlov.

A, kao što je izvana uređena lokacija i novom bojom na zidu dana ljepša slika, u dvorani Doma sportova Mate Parlov također je u tijeku osvježavanje, a može se reći i svojevrsni "remont" tribina. Naime, već nekoliko dana vrijedni djelatnici Pula sporta skidaju red po red stolica, čiste saniraju gledalište od raznih mrlja, žvakaća i oštećenja, te farbaju betonsku podlogu, nakon čega se sjedalice iznova montiraju i učvršćuju.

Pripreme za manifestacije nakon ljeta

S obzirom da tijekom ljetnih mjeseci u dvorani nema manifestacija koje bi privukle veći broj gledatelja u Pula sportu su iskoristili "sezonu kiselih krastavaca" da u cijelosti osvježe dvoranu i pripreme je za sva nadolazeća događanja nakon ljeta. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter