Osvježen izgled Renaultovog scenica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za modelsku godinu 2012. Francuzi su odlucili zategnuti bore kompaktnom monovolumenu scenicu i njegovom izduženom bratskom modelu grand scenicu. Redizajn nije mogao doci u bolje vrijeme, jer je i konkurencija sve atraktivnija.

Malo kromiranih letvica ovdje, malo LED dnevnih svjetala ondje te par preoblikovanih plasticnih odbojnika sprijeda i straga i novi scenic spreman je za obracun. Francuski dizajneri nisu zanemarili ni interijer koji je profitirao od novih kombinacija boja i materijala, a dosadašnje specijalno izdanje s akustikom Bose odsad ce biti dobavljivo u serijskoj izvedbi.

Nisu sve preinake iskljucivo kozmeticke naravi, što je potez koji hvalimo. Pod poklopcem se našlo mjesta za dva nova dizelaša dCi110, koji je cak 12 posto ucinkovitiji od prethodnika i, prema Renaultovim izracunima, zahtijeva tek 4,1 litru goriva na stotinu kilometara, te dCi 130 koji za isto traži 4,4 litre.

U proljece iduce godine pridružit ce im se novi turbobenzinac TCe 115 koji, tvrde Francuzi, troši cak 20 posto manje goriva od postojece 1,6-litrene izvedbe sa 110 KS.

Novitet je i sustav aktivne sigurnosti Visio, premijerno predstavljen upravo u scenicu, koji pomocu kamere smještene u središnji retrovizor kontrolira kut i intenzitet osvjetljavanja prednjih svjetala ovisno o nadolazecem prometu te takoder upozorava vozaca ukoliko nesvjesno prelazi iz jedne prometne trake u drugu.

Pocetak prodaje redizajniranih Renaultovih monovolumena najavljen je za sijecanj iduce godine, a preporucena cijena za scenic iznosit ce 21.350 eura, odnosno 24.850 eura za grand scenic.


Podijeli: Facebook Twiter