Osvježavajuci dašak klasike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djecji zbor Zaro predstavio je novi nosac zvuka "Osculetur me". Priredivši i božicni koncert na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta, mali i "XL" zarovci proveli su publiku kroz skladbe nešto ozbiljnije od onih koje inace izvode. Pored blagdanskih "Go Tell It On The Mountain", "Zvoncici", "Bijeli Božic", "Little Drummer Boy" i "L'Arca di Noe", zborovi i njihovi solisti izveli su zahtjevnije skladbe poput "Ode radosti" iz Beethovenove IX. simfonije te "Osculetur me" (lat. poljubi me), po kojoj je album i dobio ime.

Najmlade je izvodace posjetio i Djed Mraz podijelivši im novi album, uz obecanje da ce doci i sljedece godine. Na kraju koncerta podijeljene su plakete clanovima koji su odmalena u ovom zboru, ali ih životni put sada odvodi dalje od njega. Radi se o Edi, Paoli, Niki i Toniju koji je otpjevao "So This Is Christmas". Plaketu za poseban doprinos i uspješnu suradnju u posljednjih 10 godina dobio je i ton-majstor s Radio Pule Aldo Spada. "XL" clanovi zbora iznenadili su pak voditeljicu Lindu Milani melodikom, uz posvetu i objašnjenje da im je ona "svaka nota njihovog srca".

- Album sadrži 11 skladbi ozbiljnijeg karaktera. Rijec je o izvedbama klasicnih djela kao što su Orffova "O fortuna" i Verdijeva "La vergine degli angeli". Za ovaj smo se projekt pripremali oko dvije godine, a snimanje je trajalo dva mjeseca, rekla je Milani.


Podijeli: Facebook Twiter