Osvježavajuca kombinacija funkyja i rocka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U caffe baru Mimoza nastupio je peteroclani pulski bend Bendover. U moru relativno slicnih rock-metal bendova, nastup Bendovera donio je pravo osvježenje jer radi se o grupi koja rock kombinira s funkyjem, reggaeom i ska ritmovima.

- Furamo pozitivu, svatko od nas ima neki svoj razliciti stil i zato je svatko unio dio sebe u naš zvuk, govori gitarist i vokal Dean prije nastupa.

Uz njega bend cine Uzi (bubnjevi), Buco (bas), Daniel (gitara, vokal) i Brks (sax). Decki sviraju zajedno vec tri godine, a djeluju u sklopu pulske udruge GROZGI (Glazbena radionica i odsjek za glazbeno istraživanje). Bendover se u Mimozi predstavio prošle godine, a jedan od njihovih najzapaženijih nastupa dosad svakako je koncert koji su u sklopu zadnje proslave rodendana Demona održali zajedno s KUD Idijotima.

Na spomenutom koncertu Bendover je odsvirao cetiri obrade i deset autorskih pjesama. Svoj su nastup zapoceli pjesmom "Pink Night", a nastavili ga "Patikama", pjesmom koja je po Deanovim rijecima nastala slucajno, iz zezancije. Teme su zaista raznolike pa je publika tako jucer mogla cuti pjesmu "Kod Karla", koja je posvecena jednoj poznatoj reklami, ali i centru "Karlo Rojc", zatim "Reprodukciju", o kojoj dovoljno govori naslov, pa zatim pjesmu "Šefe" koja je usmjerena kontra sistema, onu o muško-ženskim odnosima naslova "Ja sam taj", potom "Lijeni Balkanac", "Ljubav" i "Optimizam".

U svim ovim autorskim stvarima decki iz Bendovera vješto se poigravaju izmjenama ritmova, a kombinacija funkyja, rocka i ska ritma naprosto je zarazna. Takoder, posebnu boju i stil njihovom zvuku daje saksofon.

Iako decki iz Bendovera još nisu najavili album prvijenac, vele da imaju pet demo snimki koje su u studiju Partyzan snimili prije godinu dana. Na kraju koncerta clanovi benda zahvalili su se publici te najavili da planiraju nastup na skorašnjem demo festivalu u Zaboku.


Podijeli: Facebook Twiter