Osumnjičenome za ubojstvo A. Pašukana određen pritvor

Osumnjičeni Vladimir Gordoš (Snimio Andreas KANCELAR)
Osumnjičeni Vladimir Gordoš (Snimio Andreas KANCELAR)

Vladimiru Gordošu (49), osumnjičenome za ubojstvo Aldina Pašukana (49) iz Medulina u noći s ponedjeljka na utorak na Medulinskoj cesti, danas je nakon prvog ispitivanja kod suca istrage određen istražni zatvor da na slobodi ne bi utjecao na svjedoke koji će tijekom istrage biti ispitani u vezi sa slučajem. Sudac istrage prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetnika da se Gordoša zadrži u pritvoru, a ŽDO nastavlja provoditi dokazne radnje.

Gordoš je u srijedu kasno poslije podne, nakon dovršenog krim-istraživanja koje je trajalo od utorka kada je tijekom poslijepodnevnih sati priveden u policiju, predan pritvorskom nadzorniku, a jutros u 8.40 prepraćen je na Županijski sud u Puli gdje ga je ispitao sudac istrage.

Ubojstvo nalik pravoj egzekuciji dogodilo se u zasad neutvrđeno vrijeme u noći s ponedjeljka na utorak, najvjerojatnije između 22.30 i 23 sata, na Medulinskoj cesti, kada je, kako policija osnovano sumnja, Vladimir Gordoš upucao Pašukana u njegovom land roveru koji se kretao prema Puli. Je li ubojica bio sa žrtvom u autu, odnosno kako je došlo do kobnog susreta prijatelja u mrkloj noći na neosvijetljenom dijelu Medulinske ceste, zasad nije poznato.

Policija je potvrdila jedino da je Aldin Pašukan usmrćen hicem iz vatrenog oružja, najvjerojatnije kroz staklo na suvozačevim vratima. Pašukan je mrtav u autu pronađen nekoliko sati nakon ubojstva jer nitko od vozača koji su periodu od 22.30 do sata nije obraćao posebnu pozornost na terenac koji je bio zaustavljen uz desni rub ceste u smjeru kretanja, a imao je upaljena sva četiri žmigavca.

Kao motiv za brutalno ubojstvo zasad se samo nagađa, a spominju se neriješeni imovinski odnosi, odnosno novac koji je Gordoš posudio od Pašukana, a nije mu ga vratio. (M. VUKŠIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter