Osumnjičenom za smrt Selene određen pritvor

(CROPIX, privatna zbirka)
(CROPIX, privatna zbirka)

Osumnjičenom za ubojstvo meksičke državljanke Selene Margarit Graciano Macedo, 28-godišnjem Splićaninu Ediju Mišiću, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela i posebno teških okolnosti kaznenog djela.

Mišić je nakon jučerašnjeg dana provedenog na policiji i sinoćnjeg kratkog zadržavanja pred sucem istrage jutros ponovno doveden pred sud gdje mu je sudac istrage, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, odredio pritvor. Prilikom ispitivanja u tužiteljstvu Mišić nije htio govoriti o zločinu koju mu se stavlja na teret, već se branio šutnjom.

Vijest o uhićenju osumnjičenog 28-godišnjaka splitska je policija iznjela jučer na konferenciji za medije. Potvrdili su kako imaju materijalne dokaze protiv osumnjičenog, te da je dres NK Milana pronađen u ruksaku na Marjanu nedaleko mjesta pronalaska tijela ubijene Meksikanke u vlasništvu osumnjičenog 28-godišnjaka.

Na konferenciji za novinare također je rečeno kako je tijekom kriminalističke istrage prikupljeno nekoliko dokaza protiv 28-godišnjaka.

Mediji su javljali kako je Edi Mišić stanar ulice Kroz Smrdečac gdje živi sa majkom, braćom i sestrama. U Hrvatsku su došli iz Mostara kao ratne izbjeglice, a Edi je posljednjih godina navodno radio na nekoliko mjesta u Splitu. Ime REKSI, koje je nepotpuno pisalo na dresu NK Milana, pronađenom na Marjanu, zapravo je ime njegova psa.

Selena Macedo je nestala 22. kolovoza na Marjanu gdje se šetala s bratom. U jednom trenutku je željela snimiti panoramsku fotografiju Splita, te se sama uputila prema ZOO vrtu i nakon toga je brat više nije vidio. Policiji je rekao da ju je prvo išao sam tražiti, a oko 22,30 sati alarmirao upravu hostela u kojem su odsjeli. Policiju je pozvao upravitelj hostela i već je te noći započela potraga na Marjanu, a pronađena je mrtva 25. kolovoza na području Telegrin na Marjanu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter