Osumnjičenog za smrt Njemice ispitali i pustili

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Talijanski državljanin, rođen 1943. godine, osumnjičen za izazivanje nesreće na moru u Fažanskom kanalu u kojoj je u srijedu poginula 16-godišnja Njemica dok je ronila, ispitan je u pulskom Općinskom državnom odvjetništvu i pušten na slobodu.

U odgovorima na naša pitanja iz ODO Pula naveli su da je jučer nakon zaprimanja kaznene prijave Lučke kapetanije Pula provedeno prvo ispitivanje talijanskog državljanina u nazočnosti branitelja i sudskog tumača, da je otvorena istraga, ali da protiv osumnjičenika državno odvjetništvo nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer za to ne postoje zakonske osnove.

- Talijanskog državljanina odvjetništvo sumnjiči za počinjenje kaznenog djela ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. Tijekom istrage prikupiti će se svi potrebni podaci i dokazi u odnosu na navedeno kazneno djelo, stoji u odgovorima ODO Pula. Za kazneno djelo za koje je osumnjičen 71-godišnjak predviđena je zatvorska kazna od najmanje šest mjeseci pa sve do deset godina. Državno odvjetništvo nije navelo je li osumnjičeni Talijan vlasnik jahte "Kon Tiki" koja je zatečena u blizini pogibije 16-godišnje djevojke koja je propisno ronila u Fažanskom kanalu. S jahte "Kon Tiki", koja plovi pod talijanskom zastavom su u petak, kao što smo već izvijestili, izuzeta dva propelera radi vještačenja. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter