Osumnjicenih za eksploziju još nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Intenzivno se obavljaju razgovori kako bi se razjasnile okolnosti oko eksplozije na Verudi u cetvrtak ujutro, rekla je u petak na redovnoj konferenciji za novinare Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske i dodala da zasad nema osumnjicenih za to djelo.

Eksplozivna naprava aktivirana je u cetvrtak petnaest minuta nakon ponoci ispod automobila opel combo koji je bio parkiran u dvorištu kuce na adresi Palladiova 10 u Puli. U eksploziji nije bilo ljudskih žrtava, no nastala su oštecenja na jednom neregistriranom renault cliu i gliseru koji su se nalazili u istom dvorištu.



Policija je u cetvrtak na mjestu eksplozije obavila prvi dio ocevida, a drugi dio obavljen je u garaži PU istarske. Svi izuzeti tragovi poslani su na vještacenje u Centar za forenzicna istraživanja, ispitivanja i vještacenja "Ivan Vucetic". Analizom tragova trebalo bi se utvrditi o kojem je eksplozivu bilo rijeci, a istraga ce otkriti je li "bomba" bila bacena ili pak postavljena pod automobil, te na koji je nacin bila akivirana.

Ošteceni opel vlasništvo je trgovackog društva N. N. Junior iz Pule ciji je direktor Sedika Nesimi (51). U kuloarima je odmah krenula prica da je eksplozija povezana s Nedžadom (33) i Dževadom (31), clanovima obitelji Nesimi, koji su zbog kaznenih djela vec poznati policiji.

Policija medutim nije službeno potvrdila ima li eksplozija veze s clanovima obitelji Nesimi, kao ni je li rijec o obracunu u istarskom krim-miljeu.


Podijeli: Facebook Twiter