Osumnjičeni za silovanje pušteni da bi - išli u školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica maloljetnika osumnjičenih da su u studenome prošle godine sudjelovali u grupnom silovanju na zadarskoj plaži Kolovarama puštena su jučer, nakon 60 dana, iz pritvora, a sudsko vijeće takvu je odluku donijelo da bi mogli pohađati nastavu, potvrdio je danas Županijski sud u Zadru.

U pritvoru su ostala trojica osumnjičenih u dobi od 18, 19 i 22 godine, a za njih su određene jamčevine od 800 tisuća do milijun kuna. Grupno silovanje počinjeno je u noći s 3. na 4. studenoga 2013.

Po neslužbenim podacima objavljenim u medijima te je večeri 17-godišnjakinja bila u noćnome klubu sa svojim prijateljicama, a ondje su se zabavljala i petorica mladića iz okolice Zadra u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Jedan od mladića navodno je maloljetnu djevojku častio pićem, a zatim ju je, omamljenu, izveo u šumarak pokraj plaže, gdje su je najprije silovali on i njegov prijatelj, a zatim su pozvali i ostalu trojicu.

Nakon što je događaj procurio u javnost, o nekima od mladića počele su kolati i druge monstruozne priče, među kojima je i ona da su na Velebitu ubili bređu kobilu i ždrijebe te prodali meso.

Budu li proglašeni krivima, petorici osumnjičenih prijeti do osam godina zatvora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter