Osumnjičeni za posjedovanje i preprodaju droge

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga PU istarske su nakon kriminalističke istrage utvrdili sumnju da su trojica muškaraca u dobi od 37, 32 i 57 preprodavala drogu te da je 35-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga.

Temeljem sudskog naloga pretražen je stan koji koristi 37-godišnjak te je pronađeno 0,85 grama amfetamina, za koji je utvrđeno da pripada 35-godišnjakinji. Pretragom stana kojeg koristi 32-godišnjak pronađeno je 2,80 grama marihuane, digitalna precizna vaga, novac i mobitel, dok je u stanu koji koristi 57-godišnjak pronađeno 0,45 grama heroina.

Zbog posjedovanja droge, protiv 32-godišnjaka, 57-godišnjaka i 35-godišnjakinje se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga. Također, istraživanjem je utvrđeno da su trojica muškaraca od 19. lipnja do 9. prosinca preprodavala drogu te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni muškarci su u večernjim satima 9. prosinca privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter