Osumnjičeni za dilanje droge

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga PU istarske su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga.

Po nalogu nadležnog suda obavljena je pretraga stana kojeg koristi 38-godišnjak te je pronađeno 1.15 grama amfetamina, za koji je utvrđeno da pripada 35-godišnjakinji te je protiv nje podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je utvrđeno da je 38-godišnjak, u razdoblju od 19. lipnja do 22. prosinca, u nekoliko navrata prodavao drogu te davao prostor za konzumaciju droge 34-godišnjaku.

Protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je u večernjim satima 22. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, djelatnici Odjela kriminaliteta droga utvrdili su sumnju da je kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinio i 34-godišnjak, kojem je 38-godišnjak omogućavao konzumaciju droge. Naime, policijski službenici su zatekli i uhitili muškarca, 22. prosinca oko 11 sati u Šišanu, kada je kod sebe posjedovao 0.50 grama amfetamina, 6 grama heroina, 2.25 grama kokaina i 9 grama hašiša.

Po nalogu nadležnog suda, obavljena je pretraga doma kojeg koristi osumnjičeni 34-godišnjak te je pronađena jedna precizna digitalna vaga, 15 ampula "testosteron depo-a", 0,25 grama amfetamina i više tableta lijekova Heptanon, Helex  i Normabel.

Protiv osumnjičenog je nadležnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok se protiv njega zbog neovlaštenog posjedovanja ampula "testosterona" nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter