Osumnjiceni priznali napad u metrou

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osumnjicenici za napad u podzemnoj željeznici u Minsku priznali su krivnju za taj i još dva napada, rekao je u srijedu bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, dodavši da je naredio ispitivanje i bjeloruskih oporbenih politicara.

"Osumnjiceni su priznali sudjelovanje, ne samo za napad u podzemnoj željeznici, vec i za napade na dan neovisnosti 2008. u Minsku i 2005. u Vitebsku", rekao je Lukašenko na državnoj televiziji.

U napadu bombom na postaju podzemne željeznice u Minsku u ponedjeljak poginulo je 12 ljudi, a 150 ih je ranjeno. Lukašenko je snagama sigurnosti cestitao na odlicno obavljenom poslu u traganju za pociniteljima.

Objavio je takoder da je naredio da se od oporbenih politickih dužnosnika uzmu iskazi. "Tražimo još suucesnike i naredbodavce. Petokolonaši bi nam mogli pokazati svoje karte i reci tko im je zapovjednik", rekao je.

Lukašenko je nekoliko puta u prošlosti spominjao "petu kolonu", a pod tim terminom podrazumijeva urotu oporbe i Zapada koja je uperena protiv njega.

Ranije tijekom dana bjelorusko tužiteljstvo je obznanilo da je uhitilo dvije osobe osumnjicene za atentat u podzemnoj željeznici u Minsku i naglasilo da se radi o bjeloruskim državljanima.


Podijeli: Facebook Twiter