Osumnjičen za povredu tajnosti postupka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladić iz Umaga, 22-godišnjak koji je uhićen na parkiralištu u Portoroškoj ulici u Plovaniji 1. prosinca navečer nakon što je iz otključanog automobila Daewoo uzeo paketića s 234 grama kokaina, ponovno je, 9. prosinca navečer, završio u pritvorskoj jedinici Policijske uprave istarske. No ovoga puta ondje je smješten zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "povreda tajnosti postupka".

Policija sumnja da se 22-godišnjak, koji je pušten iz pritvorske jedinice 3. prosinca, unatoč tome što je upozoren na tajnost izvida, sastao s dvojicom muškaraca i svjesno im odao činjenice koje je saznao tijekom razgovora s policijskim službenicima. Jedan od te dvojice muškaraca bio je 29-godišnjak s područja Umaga kojeg su službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske i bujska policija u utorak, 8. prosinca navečer, smjestili u pritvorsku jedinicu zbog sumnje da je u ljeto 2014. dogovorio nabavu i prodaju kokaina.

No 29-godišnjak nije sam preuzimao drogu već je za to angažirao i platio 22-godišnjaka koji je iz otključanog auta u rujnu, studenom i prosincu prošle, te srpnju i listopadu ove godine preuzimao kokain (u paketićima težine 150 i 200 grama) i na dogovorenom ga mjestu predavao 29-godišnjaku koji ga je kasnije prodavao.

Policija sumnja da je 22-godišnjak po izlasku iz policijskog pritvora 29-godišnjaku i još jednom muškarcu neovlašteno predočio i zapisnik o ispitivanju u svojstvu osumnjičenika, čime je "neovlašteno iznio sadržaj radnje prvog ispitivanja, koje je obavljeno u prostorijama državnog odvjetništva", izvijestila je PU istarska. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter