Osumnjicen i Matteo Cetinski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Afera Koncar-Cetinski, koja puni novinske stupce od svibnja ove godine, dobila je još jedan nastavak. Naime, kako je na  konferenciji za novinare PU istarske izvijestio Valter Opašic, u nastavku kriminalistickog istraživanja malverzacija oko kupoprodaje nekretnina na štetu trgovackog društva iz Pule, odnosno tvrtke Kermas u vlasništvu poduzetnika Danka Koncara, policijski službenici utvrdili da je devetorka iz Rovinja "oprala" 73 milijuna kuna.

"Policijski službenici Policijske uprave istarske utvrdili su da su dosad vec prijavljene osobe iz Rovinja (Vinka Cetinski (64), Mirko Cetinski (64), Boris Sorgo (50), Marin Sorgo (27), Željan Hrvatin (42), i Romina Hrvatin (39) op. a.), a protiv kojih se kod Županijskog suda u Puli vodi istraga zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, zajedno s clanovima svojih obitelji, 38-godišnjakom iz Zagreba, 48-godišnjakinjom iz Rovinja i 69-godišnjakom iz Rovinja, pocinili kazneno djelo pranja novca", rekao je uz ostalo Opašic.

Prema neslužbenim izvorima 38-godišnjak je Matteo Cetinski, sin Mirka i Vinke, dok su 48-godišnjakinja i 69-godišnjak clanovi obitelji Sorgo i Hrvatin.

Opašic je istaknuo da su prijavljeni na štetu trgovackog društva iz Pule (Kermas op.a.) pribavili za sebe protupravnu imovinski korist u ukupnom iznosu od oko 73 milijuna kuna te da su s ciljem prikrivanja pravog izvora novca tijekom 2007., 2008., 2009. i 2010. godine, ulagali u bankarski sustav i sklapali pravne poslove kojima se stjece imovina, odnosno da su kupovali nekretnine, vozila, plovila, i vrijednosne papire.

Nije poznato kako su novoosumnjiceni Matteo Cetinski i clanovi obitelji Sorgo i Hrvatin sudjelovali u navodnom pranju novca, ali je za pretpostaviti da ih istražitelji sumnjice kao dio karike u lancu koja je služila za kupoprodaju nekretnina i ostalih vrijednosti. Jesu li oni kupovali ili posredovali u tim transakcijama podatak je koji ce za sada ostati tajna istrage.

"O rezultatu provedenog kriminalistickog istraživanja izvješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Puli", rekao je Opašic. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter