Osujeceno prebacivanje cetvero Turaka u Deželu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija utvrdila osnovanu sumnju da su 31-godišnjak i 38-godišnjak iz Buja te 23-godišnji državljanin Njemacke i 38-godišnji državljanin Srbije pocinili kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, granicna je policija proteklog cetvrtka oko 12 sati na granicnom prijelazu Kaštel zaprijecila izlaz iz Hrvatske 23-godišnjem državljaninu Njemacke zbog sumnje da je pocinio kazneno djelo.

Oko 16 sati istog dana slovenska je pak policija zbog nezakonitog prelaska državne granice na granicni prijelaz Plovanija vratila cetvero državljana Turske, 25-godišnjaka, 21-godišnjaka, 18-godišnjakinju te njeno malodobno dijete.

Kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da su državljani Turske dogovorili protuzakonito prebacivanje u Sloveniju s 23-godišnjim državljaninom Njemacke (koji je zaustavljen na Kaštelu) za novcanu naknadu. Turci su, naime, 18. prosinca došli u Zagreb, gdje ih je docekao 23-godišnjak, koji ih je dovezao do Umaga.

Veci dio novcane naknade 23-godišnjak je predao 38-godišnjem državljaninu Srbije, koji je za protuzakonito prebacivanje državljana Turske angažirao 31-godišnjaka i 38-godišnjaka iz Buja.

Oni su u cetvrtak preuzeli Turke i odvezli ih do mjesta Bric, gdje su ih uputili da pješice sami prijedu granicu, uz dogovor da ce ih netko cekati s druge strane u Sloveniji.

Nakon što su Turci nezakonito prešli državnu granicu izmedu Hrvatske i Slovenije u blizini mjesta Kucibreg, uhitila ih je slovenska policija i vratila u Hrvatsku.

Protiv dvojice hrvatskih državljana, državljanina Njemacke i državljanina Srbije podnijeta je kaznena prijava.


Podijeli: Facebook Twiter