Osujećen pokušaj postavljanja antene

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Jučerašnji pokušaj postavljanja VipNetove antene na zgradu u Koparskoj 25 neslavno je propao. Barem zasad. Stanari koji su se protivili postavljanju tog, po njima, izvora zračenja, u pomoć su pozvali udrugu u osnivanju Zdravo naselje Nova Veruda - Veruda Porat u koju su uključeni žitelji spomenutih naselja, a koji su se unatrag nekoliko mjeseci borili i uspješno izborili za micanje antene iz svog susjedstva.

- Stanari Koparske ulice su nas pozvali radi savjeta i davanja potpore, za što je naša udruga i osnovana, i mi smo se rado odazvali. Osim što se radi o stambenoj zoni, argument tih stanara bio je i to što su u blizini škola i vrtić, ali zgrada ima sve dokumente, suglasnosti su dane, tako da ne znamo kako će to završiti. Jučer jedna stanarka nije dozvolila ulaz radnicima VIPNeta i za sada antena nije postavljena, rekao nam je predstavnik udruge Zdravo naselje Nova Veruda - Veruda Porat Branko Korač - Vujčić.

Kako saznajemo, navodno je dio stanara koji su već dali suglasnost, želio tu suglasnost i povući. No, pitanje je može li se i što sada učiniti kada je zgrada s ovim teleoperaterom dogovorila naknadu od oko 360 tisuća kuna, odnosno ugovorom se obvezala antenu imati deset godina, a zauzvrat bi dobili novu fasadu. Za desetak godina bi im, navodno, opet trebali sanirati fasadu i obnoviti ugovor. Hoće li se sada taj ugovor realizirati ili neće, po uzoru na uspješnu "borbu" s Nove Veruda bit će poznato uskoro. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter