Osudujemo nasilje, a krivci neka budu kažnjeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vezi s neredima na subotnjoj utakmici Prve lige rukometaša izmedu Mladog Rudara i Moslavine odigrane u Labine, koja je prisilno okoncana nekoliko sekundi prije isteka 60. minute zbog sveopce tucnjave na parketu i tribinama, priopcenjem se u utorak oglasio Mladi Rudar.

"S obzirom na protekla zbivanja, osjecamo se pozvanima da damo svoj komentar o nemilim dogadajima na subotnjoj utakmici izmedu našeg kluba i RK Moslavine. Naime, RU Mladi rudar oštro osuduje bilo kakvo nasilje na sportskom terenu i izvan njega. Zbivanja koja su se odvijala pri kraju utakmice su za svaku osudu jer takvom i slicnom ponašanju nije mjesto na sportskim terenima.", piše u priopcenju.

"Cinjenica da incident nisu izazvali naši igraci ne opravdava ponašanje pojedinaca iz našeg kluba, i svi oni za koje se utvrdi da to zaslužuju bit ce kažnjeni prema mjerama koje odredi Disciplinska komisija Udruge. Snimka koja je izazvala najvece reakcije i prema kojoj se stjece dojam da se radi o opcoj tucnjavi prikazana je iz kuta gostujucih navijaca, koji su bili smješteni na suprotnoj tribini potpuno odvojeni od ostatka publike i okruženi pripadnicima zaštitarske službe i policijom koji su ih sprjecavali u namjeri da udu u teren. Gostujuci navijaci su bili najavljeni kao potencijalni izazivaci nereda i zbog te cinjenice i cinjenice da su dva tjedna prije ovih dogadanja isti izazvali nerede u Vidovcu, Mladi rudar je poduzeo mjere dodatnog osiguranja. Koristimo priliku da se ispricamo svim istinskim ljubiteljima rukometa i sporta opcenito i duboko vjerujemo da necemo biti svjedoci slicnih dogadaja u buducnosti i da ce se o Labinu, Labinjanima i labinskim rukometašima govoriti samo u pozitivnom kontekstu. Svojim vjernim navijacima zahvaljujemo na sportskom navijanju i pozivamo ih da i dalje budu naš igrac više", navodi se na kraju priopcenja Izvršnog odbora RU Mladi Rudar koje potpisuje predsjednik Patrik Frankovic.


Podijeli: Facebook Twiter