Osudenik za smrt dvoje ljudi skrivao se u Italiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vanja Piškulic (34) iz Bakra, koji je dugo vremena bio nedostupan hrvatskim pravosudnim tijelima, uhicen je po medunarodnoj tjeralici u nedjelju u Italiji te je prepracen do Zagreba, a potom i u rijecki zatvor. Naime, prije godinu dana Piškulic je u odsutnosti nepravomocno osuden na šest i pol godina zatvora jer je skrivio dvije prometne nesrece u kojima su dvije osobe smrtno stradale.

Najprije ga je sutkinja Loreta Sršen 10. prosinca 2010. godine osudila na cetiri godine zatvora zbog nesrece koju je s umišljajem skrivio u Sušackoj Dragi 2005. godine, kada je pijan i vozeci prebrzo skrivio smrt suvozaca Spomenka Mirica. Na dodatne dvije godine osuden je pak za smrt pješakinje Branke Ivanac koju je automobilom oborio u Ulici Janka Polica Kamova u Rijeci 2007. godine. Na koncu je osuden na jedinstvenu kaznu od šest i pol godina zatvora, a izrecena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima na deset godina. Buduci da se nije pojavio na sudu prilikom izricanja presude za Piškulicem je raspisana i medunarodna tjeralica, a odreden mu je i pritvor.

Vanja Piškulic je u bijegu bio od 2007. godine, i to nakon što je skrivio smrt pješakinje vozeci bez vozacke dozvole i vozeci prekomjernom brzinom. Piškulic je tada pobjegao glavom bez obzira, ostavivši auto nasred ceste.

Piškulic osim te dvije strašne prometne nesrece iza sebe ima još pedesetak prometnih prekršaja. Sada kada je uhvacen, ima pravo na ponovno sudenje, ali ce na rasprave dolaziti iz rijeckog pritvora. (Slavica KLEVA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter