Osudeni cakovecki Bonnie & Clyde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igor Kolaric (33) iz Cakovca pravomocno je osuden na Opcinskom sudu u Bujama na jedinstvenu zatvorsku kaznu od godinu i pet mjeseci zbog 12 kaznenih djela teške krade, krade, racunalne prijevare i prijevare u pokušaju, pomaganja u prijevari te krivotvorenja isprave.

Njegova kompanjonka, drugooptužena Jasminka Pilipovic (21) iz Cakovca, osudena je pravomocno na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog tri kaznena djela krivotvorenja isprava, prijevare i prikrivanja kaznenog djela. Kolaric se nalazi u pulskom pritvoru od 6. svibnja, dok je Pilipovic na slobodi.

Dvojac je u dva dana pocinio 12 kaznenih djela u Umagu, Novigradu, Porecu, Krku i Malinskoj prevozeci se ford fiestom cakoveckih registracijskih oznaka.

Kolaric je optužen da je krajem travnja ove godine na parkiralištu novigradskog groblja kamenom razbio staklo na parkiranom i zakljucanom vozilu renault modus pulskih registracijskih oznaka, iz kojeg je ukrao novcanik s osobnim dokumentima i novcem te mobilni telefon u vrijednosti od oko dvije tisuca kuna.

U Vabrigi je 1. svibnja ušao u obiteljsku kucu u vlasništvu A. L. te u dnevnom boravku, u kojem je spavao suprug vlasnice, iz torbice ukrao novcanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama, a iz hodnika mobilni telefon, oštetivši vlasnicu za najmanje pet tisuca kuna. Na bankomatu u Umagu je putem tri kartice ukradene u Vabrigi pokušao u tri navrata podignuti po 500 kuna te tri puta po 100 kuna, no nije uspio buduci da su transakcije bile odbijene.

Sljedeci dan ponovno je pokušao istim karticama podignuti u cetiri navrata 300 kuna, no i ovoga puta su transakcije odbijene. Dan kasnije je s Pilipovic oko 9 sati u Umagu na benzinskoj postaji OMV-a kupio gorivo za 200 kuna karticom oštecene A. L. iz Vabrige. Sat kasnije su u Novigradu u trgovini Mana putem bankovne kartice A. L. iz Vabrige kupili odjevne predmete u vrijednosti od oko 600 kuna.

U Porecu su u trgovini Sportway na vec uhodan nacin ponovno kupili odjevne predmete istom karticom te oštetili vlasnicu za 1.700 kuna. U butiku Pascal istom su karticom kupili haljinu za 1.100 kuna. U zlatarnici Veritas Kolaric je htio kupiti razni zlatni nakit u vrijednosti od 22 tisuce kuna. Kao platežno sredstvo ponovno je koristio istu karticu A. L. iz Vabrige, no transakcije su u dva pokušaja odbijene. Isto su pokušali i sljedeceg dana vrativši se u zlatarnicu, no bezuspješno.

U trgovini VIP-a u Porecu oko 12 sati uz pomoc Pilipovic, koja je odvlacila pozornost djelatnici, Kolaric je iz vitrine ukrao mobilni telefon vrijedan 3.500 kuna, a nakon toga je htio kupiti prijenosno racunalo i navigacijski uredaj u vrijednosti od 6.500 kuna bankovnom karticom ukradenom dan ranije u Vabrigi. Iako je tvrdio da je kartica njegova, djelatnica je odbila njome provesti naplatu.

Takoder u Porecu, u restoranu Arlen dvojac se pogostio te je racun za hranu i pice za rucak u iznosu od 168 kuna Kolaric ponovno platio istom karticom. Nešto kasnije su u Gripolama kod Rovinja na benzinskoj postaji kupili trgovacku robu u vrijednosti od 79 kuna, koju su platili opet istom karticom.

Istoga dana Kolaric je u Novigradu odvijacem obio bravu automobila fiat punto pulskih registracijskih oznaka i ukrao novcanik s manjim iznosom novca i dokumentima. Nadalje, u Umagu je s Pilipovic ušao u trgovinu Maja te zatražio od trgovkinje da mu pokaže košulje, dok je Pilipovic istovremeno zatražila traperice koje su bile izložene. Kad je trgovkinja izašla po traperice, Kolaric je posegnuo u ladicu na pultu i ukrao novcanik s najmanje 2.500 kuna.

Nakon toga dvojac se zaputio kroz tunel Ucku i pokušao tunelarinu platiti ukradenom karticom, no transakcija je odbijena. Na Vratima Jadrana pokušali su ukradenom karticom platiti racun od 30 kuna, ali bezuspješno.

U vecernjim satima dvojac je prešao na otok Krk te je u istoimenoj trgovini u mjestu Krk pokušao platiti racun od 23 kune, ali i ovoga je puta transakcija bila odbijena. Dva dana kasnije u Malinskoj, u trgovini Feniks Kolaric je, ostavši u trgovini dok je Pilipovic zatražila odjevni predmet koji je bio izložen ispred trgovine - ukrao s police prodajnog pulta žensku torbicu djelatnice u kojoj je bio novcanik s oko 500 kuna. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter