Osuden sam nevin poput Stepinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc najavi, Branimir Glavaš nije održao konferenciju za novinare u ponedjeljak u Mostaru. Usred noci s nedjelje na ponedjeljak Predsjedništvo HDSSB-a uvjerilo ga je da ne bi bilo dobro istupati u javnosti.

Uoci presude u svibnju prošle godine Glavaš je iz Hrvatske otišao u BiH ostavljajuci za sobom samo videozapis, poruku javnosti. Smjestio se u Drinovcima, a njegov trenutacni dom zadnja dva dana pretvorio se u stožer HDSSB-a. Do tri u noci s nedjelje na ponedjeljak Predsjedništvo stranke je zasjedalo.

Izmoreni raspravama u kasnim satima, sastanak su prekinuli i nastavili u ponedjeljak poslijepodne. A u pauzi izmedu dvije seanse Glavaš je povukao poziv novinarima na razgovor.

- Kakav je to Vrhovni sud o cijoj se presudi nekoliko tjedana piše u novinama - zapitao se Vladimir Šišljagic, predsjednik HDSSB-a naglašavajuci da su to shvatili kao poruku HDSSB-u te su stoga odlucili da Glavaš ne istupa u javnosti. No, nakon što je Šišljagic okoncao izražavanje svog ogorcenja funkcioniranjem pravne države, Glavaš je ipak uzeo rijec.

- Isti taj Vrhovni sud u kojem su možda suci bili ocevi i djedovi današnjih sudaca osudio je kardinala Stepinca. Naravno da se ne mislim usporedivati s pokojnim kardinalom, ali podsjecam da je taj svetac u konacnici osloboden - povišenog tona izrekao je Glavaš.

- Nevin sam osuden - dodao je, objašnjavajuci da ne zna hoce li njegov sin ili unuk u buducnosti pokrenuti proces revizije presude. Ni Glavaš, a ni HDSSB, cini se, ne razmišljaju o presudi i njenom izvršenju.


Podijeli: Facebook Twiter