Osude teksta o "gostima koji smetaju"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar turizma Damir Bajs i predsjednik Ivo Josipovic reagirali su u cetvrtak na sramotni tekst "Gosti koji su višak" koji je 19. srpnja u tjedniku "Makarsko Primorje" objavio izvršni urednik Ivo Curkovic, a u kojem se obrušio na goste iz BiH kazavši da su oni "kampanjski gosti koji smetaju, ali koje se ne može izbjeci i eliminirati".

Curkovic zakljucuje da je za turizam "bolji jedan gost koji ce dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji ce ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuca koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete".

U priopcenju "Nema gostiju prvog i drugog reda" koje potpisuje Bajs stoji da Ministarstvo turizma, kao i nekoliko puta ranije, izražava stajalište da su svi naši gosti dobrodošli. Ovo se svakako odnosi i na goste iz Bosne i Hercegovine, koji našu obalu i ove godine posjecuju u povecanom broju.

Na slican nacin u pojedinim se medijima prije par godina pisalo i o ceškim turistima, a sve je u jednom trenutku rezultiralo i padom dolazaka turista iz Ceške jer nitko nije imun na ovakva neukusna zapažanja".

- Citam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasisticki, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobrodošao u Hrvatsku, porucio je predsjednik Josipovic. (A. Ma./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter