Osude huliganstva u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je Vlada danas izvijestila da najoštrije osuduje huliganstvo i divljanje u Zagrebu. "Vlada najoštrije osuduje huliganstvo, divljanje i ozlijedivanje nevinih ljudi u Zagrebu. Prema nekim spoznajama, u organizaciji divljanja po Zagrebu i njegovu financiranju sudjelovale su i neke oporbene stranke", kazao je za Hinu glasnogovornik Vlade Mladen Pavic. On nije pritom precizirao o kojim se strankama radi.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije je osudila nerede koje su danas izazvali prosvjednici organizirani putem Facebooka. HDZ najoštrije osuduje suludi cin huligana, koji su izazvali nerede, napali gradane i doveli u opasnost živote, kao i uništavanje imovine, priopcila je glasnogovornica HDZ-a Suncana Glavak.

Predsjednik Hrvatske seljacke stranke (HSS) Josip Frišcic u telefonskoj izjavi za Hinu rekao je da se dogodilo ono, što je jucer govorio, da se u ovoj državi nitko ne treba bojati branitelja, onih koji su stvarali hrvatsku državu, ali da postoji bojazan da ce na prosvjed doci provokatori i nastojati ga iskoristiti za neke svoje ciljeve.

Istaknuo je kako mu je drago da su se branitelji jasno ogradili od izgrednika i da su rekli da to nije dio onoga što su oni tražili i zbog cega su se našli. Frišcic je rekao kako se vidjelo da se s policijom sukobila "balavurdija", te da u svakom društvu ima i takvih. Da policija nije intervenirala, posljedice bi bile još puno vece, rekao je Frišcic.


Podijeli: Facebook Twiter