Ostvarili smo neviđen rast od čak 300 posto!

Dražen Prgić, Nikola Smolčić i Robert Đaković (V. HABEREITER)
Dražen Prgić, Nikola Smolčić i Robert Đaković (V. HABEREITER)

Monika Udovičić, tajnica Istarskog HDZ-a, komentirala je danas u Pazinu izborne rezultate i trenutno stanje u Istri, te iznijela planove za daljnji rad i angažman HDZ-a na razini Istarske županije.

- U odnosu na rezultate lokalnih izbora od prije četiri godine, ostvarili smo rast od gotovo 300 posto, što je dosad neviđen rast povjerenja na bilo kojim izborima, za bilo koju političku opciju! Čak 10.032 ljudi prepoznalo je kvalitetu našeg rada i naših projekata, odnosno programa koji smo počeli ispunjavati već sad, a od kojeg nikako ne planiramo odustati, već samo nastavljamo dalje. Veliko im hvala na potpori - rekla je Udovičić.

Također, dotaknula se grada Pazina i problematike koju je već spominjala tijekom ovih izbora.

- U izborima za župana, odnosno županicu, većinu sam vremena sastanke i konferencije održavala u Pazinu. Ovaj je grad sjedište županije, međutim, funkcionalno središte to još nikako nije postao. Stagnacija Pazina zbog lošeg vođenja grada najveći je razlog što Pazin više sliči na selo, nego na grad. Tolike su nam stvari od vladajućih grada Pazina obećavani već dugi niz godina, počevši od autobusnog kolodvora, pa doma za starije i uređenja gradskog trga. Ovakvi se projekti bez kvalitetne komunikacije s Vladom RH nikako ne mogu realizirati - objasnila je Udovičić. - S obzirom da novca u gradskom proračunu nema, pitam vladajuće u gradu Pazinu, čijim novcem planirate izgraditi obećane infrastrukturne projekte? Novcem iz džepova Pazinjana?

Na samom je kraju Udovičić napomenula da je Ivan Bubić, državni tajnik i kandidat za gradonačelnika Pazina, dao svoj doprinos u komunikaciji s ministarstvima te da je u posljednja tri mjeseca održano 12 sastanaka s ministrima, upoznavajući ih s problemima u Istri i tražeći pomoć za rješavanje i realizaciju nužno potrebnih projekata, dok se također pita koliko je sastanaka takve vrste održala aktualna vlast u gradu Pazinu ili u županiji?

- Pored već održanih sastanaka, najavljujem još nekoliko dolazaka ministara u cilju rješavanja problema koje muče građane Istre. Jedan od njih je i dolazak ministra državne imovine Gorana Marića koji će posjetiti upravo Pazin, s ciljem rješavanja problema koje muče građane Pazina - zaključila je Udovičić. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter