Ostvarenja hrvatskih arhitekata na plakatima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata 2011. u organizaciji Društva arhitekata Istre i Udruženja hrvatskih arhitekata otvorena je u Multimedijalnom centru LUKA. Izložbu je otvorio arhitekt Dino Krizmanic koji je napomenuo da je lanjska izložba o ostvarenjima iz 2010. godine malcice kasnila, no da su ovu za radove iz 2011. uspjeli ostvariti prije svibnja kako su i obecali.

Ostvarenja iz 2011. prošla su kroz kriticku lupu Strucnog savjeta Udruženja hrvatskih arhitekata kojeg sacinjavaju: Dario Gabric, Miroslav Geng, Vanja Ilic, Željka Jurkovic, Petar Miškovic, Karin Šerman i Andrej Uchytil. Ove je godine prestižnu nagradu "Viktor Kovacic" za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupni životni opus, osvojio profesor Ivan Crnkovic.



Nagradu "Viktor Kovacic" za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2011. godini osvojili su 3LHD za hotel Lone u Rovinju što i nije veliko iznenadenje. Dizajnerski hotel u Rovinju privukao je brojne novinske napise, u strucnim casopisima i u dnevnoj štampi, stoga i ne cudi da je osvojio nagradu za najbolje arhitektonsko ostvarenje minule godine.

Na izložbi u MMC-u LUKA moguce je pogledati, doduše samo na plakatima, razna ostvarenja - od ugostiteljskih objekata, preko stambeno-poslovnih zgrada sve do projekata obiteljskih kuca te uredenja interijera. Zahvaljujuci ovakvim vrstama izložbi moguce je vidjeti reprezentativan presjek arhitektonskih trendova u Hrvatskoj koji ne moraju bit po svacijem ukusu, ali za koje se nipošto ne može reci da nisu pomno promišljeni. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter