Ostojić: Turizam ne može riješiti sve probleme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ukupna ovogodišnja vrijednost turističkih investicija procijenjena je na 1,5 milijardi kuna, a očekuje se da će sljedeće godine iznositi od 2,5 do 3 milijarde kuna, izjavio je danas ministar turizma Veljko Ostojić za vrijeme posjeta Karlovačkoj županiji, gdje se upoznao sa specifičnim sadržajima kontinentalnog turizma.

Na pitanje novinara može li ovogodišnji turizam izvući zemlju iz ekonomske krize, Ostojić je kazao da je kriza strukturna te da je nemoguće da sve probleme riješi jedna turistička sezona, ali da će dobri turistički rezultati pridonijeti boljim javnim financijama zemlje.

Ministar Ostojić obišao je Rastoke s autohtonom turističkom ponudom na slapovima rijeke Slunjčice, poligon braniteljske zadruge Ponos u Broćancu sa sadržajima avanturističkog turizma te Gajinu pećinu i hotel Degenija u Selištu Drežničkom.

Na poligonu zadruge Ponos vozio je quad, pucao iz paintball-puške, a u izjavi za medije kazao je da ovakav turistički sadržaj kroz braniteljsku zadrugu smatra inovacijom u turizmu i dobrim oglednim primjerom za samozapošljavanje.

Na novinarska pitanja o investicijama u turizmu, Ostojić je kazao da je ove godine ukupna vrijednost turističkih investicija procjenjena na 1,5 milijardi kuna, dok se očekuje da će sljedeće godine iznositi od 2,5 do 3 milijarde kuna.

- Jedna od većih investicija bit će rekonstrukcija hotela Olimpija u Vodicama u vrijednosti od 220 milijuna kuna, a slijede hotel Punta na Velom Lošinju, investicije Istraturista, Rivijera Adrije, zatim ulaganja u javni sektor, Brijuni rivijera, Kupari i slično.

Do kraja godine sačinit ćemo popis imovine koja je potencijal za ulaganje u turizmu poput vojnih objekata. Što se tiče investicija u kontinentalni turizam, očekujem da ćemo na prvoj sjednici Vlade donijeti odluku o privatizaciji zdravstveno-rekreacijskog centra Lipik pod posebnim uvjetima, a do kraja godine po sličnom modelu ići će se u privatizaciju Bizovačkih toplica, najavio je Ostojić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter