Ostojić: Sve je spremno za izručenje Perkovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da očekuje da će njemačka policija inicirati postupak predaje Josipa Perkovića te da se njegovo izručenje "može riješiti u svakom trenutku".

- Država moliteljica je ta koja treba imati inicijativu. S.I.Re.N.E. (ured za suradnju u schengenskom sustavu) će u suradnji s kolegama iz Njemačke dogovoriti detalje, to je dogovor. To može biti riješeno u svakom trenutku, rekao je Ostojić novinarima u Hrvatskom saboru.

Kazao je da će se dogovoriti i detalji predaje, koja će se provesti na hrvatskom teritoriju, vjerojatno u Zagrebu.

- To će biti napravljeno na teritoriju Hrvatske, pretpostavljam u Zagrebu. To se najčešće napravi na aerodromu, može biti i neki drugi dogovor, ali najlogičnije, najjednostavnije i u skladu s dosadašnjom praksom je aerodrom, rekao je.

Ministar je pojasnio i proceduru predaje. "Sud obavještava njemačku stranu, ona je tu informaciju dobila, od njih se očekuje zahtjev. Sve skupa mora biti napravljeno u roku 10 dana, osim ako ne nastupe posebne okolnosti zbog kojih bi došlo do privremene, vrlo kratke odgode izručenja, izjavio je Ostojić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter