Ostojić okupio Turistički poslovni klub

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar turizma Veljko Ostojić okupio je vlasnike najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj u Turistički poslovni klub, čiji je cilj jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, aktivne suradnje javnog i privatnog turističkog sektora te početak izravne i dvosmjerne komunikacije s industrijom, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Prvi sastanak Turističkog poslovnog kluba održan je jučer, a uz ministra na njemu je bilo desetak vlasnika turističkih tvrtki, Jako Andabak, Boris Iveša, Franz Lanschützer, Anđelko Leko, Frano Luković, Davor Lukšić, Otmar Michaeler, Ivana Šoljan, Ante Vlahović i Veljko Župan koji su i inicijalni članovi tog kluba.

Njihove tvrtke ukupno zapošljavaju više od devet tisuća djelatnika, u prošloj su godini ostvarili ukupne prihode od više od 4 milijarde kuna, a u ovoj godini planiraju ukupne investicije od više od 1,54 milijarde kuna.

Kako je najavljeno, klub će na svakom svom sastanku razmatrati aktualna pitanja iz sektora i gospodarstva, pa je tako bilo i na prvom sastanku gdje se uz najavu aktivnosti u sektoru za ovu godinu govorilo i o pitanjima poslovnog okruženja, novim modelima razvoja i investiranja, važnosti destinacijskog menadžmenta, stanju na tržištu kapitala, kvalitetnijem tržišnom pozicioniranju Hrvatske i učinkovitijim marketinškim aktivnostima.

Riječi je bilo i o važnosti investicija te mogućnostima kreditiranja projekata u turizmu pri čemu su istaknuti atraktivni kreditni uvjeti Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za financiranje razvojnih turističkih projekata, na što su članovi kluba izrazili nadu da će se u novom prijedlogu poreza na nekretnine naći odgovarajući stimulirajući model za nekretnine u funkciji turizma.

Ministar je predstavio i postavke nove Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. kao ključnog dokumenta za budućnost hrvatskog turizma te s članovima Kluba razgovarao o načinima za što učinkovitiju provedbu mjera i aktivnosti iz tog dokumenta.

Iz Ministarstva ističu kako su vlasnici tvrtki pozdravili formiranje Kluba, a ministar Ostojić najavio je redovito održavanje sastanaka tog kluba, ali i s predstavnicima strukovnih udruga te sindikata koji posluju u turističkom sektoru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter