Ostojic obustavio Karamarkov natjecaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic obustavio je u utorak natjecaj za policijske dužnosnike koji je neposredno pred parlamentarne izbore raspisao bivši ministar Tomislav Karamarko. Kao što je i najavljivao, Ostojic je obustavio interni MUP-ov oglas za imenovanje 214 rukovodecih policijskih službenika koji je Karamarko raspisao 28. studenog,  šest dana prije parlamentarnih izbora.

Novi ministar je natjecaj obustavio »zbog bitno promijenjenih okolnosti nakon njegovog raspisivanja«, a odluku je donio na temelju Zakona o državnim službenicima i Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natjecaja i internog oglasa u državnoj službi.

Ostojic je vec nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima najavio da ce poništiti tzv. Karamarkov natjecaj kojim su se tražili nacelnici svih 20 policijskih uprava i pripadajucih policijskih postaja. Odmah po raspisivanju natjecaja tadašnja oporba ocijenila ga je kao pokušaj Karamarka da uhljebi svoje kadrove pred smjenu vlasti.

Ostojic je prošlog tjedna u svom prvom ministarskom razgovoru s novinarima rekao da ce poništit natjecaj »u namjeri da se sve napravi u skladu sa zakonom«. Najavio je da ce u MUP-u biti kadrovskih promjena, ali da nema potrebe za ishitrenim reakcijama jer policijski sustav funkcionira te da ce o svojim buducim suradnicima javnost izvijestiti 10. sijecnja.

Obustavljenim natjecajem tražila su se, medu ostalim, i dva zamjenika glavnog ravnatelja policije za opcu sigurnost i kriminalitet, te nacelnici Policijske akademije, Uprave policije, Uprave za granicu, Uprave kriminalisticke policije, Uprave za posebne poslove, Centra za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja Ivan Vucetic te Uprave za europske integracije i medunarodne poslove.

Dosadašnji glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Krunoslav Borovec priopcio je da je, rješenjem ministra unutarnjih poslova, s današnjim danom imenovan na radno mjesto savjetnika ministra te stoga više ne obavlja poslove glasnogovornika MUP-a i nacelnika Odjela za odnose s javnošcu Kabineta ministra.

Borovec je ujedno medijima zahvalio na ukupnoj dosadašnjoj suradnji, ostvarenoj proteklih nekoliko godina. »U tom razdoblju uspjeli smo uspješno razvijati partnerske odnose Ministarstva i medija u cemu je bila iznimno znacajna i vaša pomoc«, istice Borovec. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter