Ostojic: Nova bolnica je naša obaveza prema Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je Opca bolnica proteklog ponedjeljka raspisala natjecaj za kredit od 600 milijuna kuna namijenjen izgradnji nove zgrade.

Tim povodom održana je konferencija za novinare, nakon cega su ministar zdravlja Rajko Ostojic, župan Ivan Jakovicic, ravnatelj bolnice Lems Jerin, pulski gradonacelnik Boris Miletic i ostali celnici iz istarskog zdravstva obišli lokaciju buduce bolnice, pored zgrade postojece ginekologije.

Ministar zdravlja Rajko Ostojic rekao da je projekt osam godina bio u ladicama Ministarstva.

- Od svih bolnica u Hrvatskoj dvije imaju prioritet, a to su pulska bolnica i rijecki Klinicki bolnicki centar. Nova bolnica je naša obaveza prema Istri, naš dug prema gradanima i sjajnim lijecnicima i medicinskim sestrama, kako bi radili u kvalitetnim uvjetima. Naši zdravstveni djelatnici svaki cetvrti, peti dan prespavaju u toj bolnici. Zbog gradnje nove bolnice ove ce se godine odobriti i rekordan broj specijalnosti (21) kako bi za cetiri godine bio dovoljan broj strucnih kadrova, rekao je ministar Ostojic.

Istrani se, medutim, moraju lijeciti u postojecim uvjetima s 85 posto otpisanom opremom barem još narednih cetiri godine.

Ministar Rajko Ostojic je u pratnji župana Ivana Jakovcica obišao i rovinjsku bolnicu "Prim. dr. Martin Horvat". Pred bolnicom su ga docekali gradonacelnik Giovanni Sponza i ravnatelj Borivoj Cukac sa suradnicima. U obilasku bolnice ministar se zadržao tek cetvrt sata, tako da ga domacini nisu stigli upoznati s poslovanjem i perspektivama bolnice. (J. ORLIC, A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter