Ostojić neće prihvatiti Burušićevu ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da neće prihvatiti ostavku načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića čiji je sin obuhvaćen istragom zbog prijevara i krivotvorenja vezanih za izdavanje kredita.

- Načelnik Burušić ne bi trebao davati ostavku. Bio bi smijenjen da je radio drukčije, a to znači da je radio u korist svoga sina i na bilo koji način zloupotrijebio svoj položaj, kazao je Ostojić uoči današnje sjednice Vlade.

Na novinarsko pitanje je li sigurno da Burušić nije znao što mu radi sin Ostojić je kazao da o tome dovoljno govori "činjenica da mu je sin u pritvoru".

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda sinoć je sinu policijskog načelnika Saši Burušiću odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke ili dokaze, odnosno ponoviti nedjelo.

Na sudu se doznaje da je pred suca istrage Zdenka Posavca doveden samo Burušić, ali ne i ostali koje se, zajedno s njim, sumnjiči za krivotvorenje isprava i prijevare.

Goran Burušić stavio je jučer svoj mandat na raspolaganje glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova nakon što je u utorak objavljeno da je njegov sin obuhvaćen istragom zbog prijevara i krivotvorenja vezanih za izdavanje kredita.

- Nakon saznanja da je jedan od osumnjičenih za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave član moje najuže obitelji, unatoč činjenici da nisam znao niti na bilo koji način utjecao na kriminalističko istraživanje, svoj sam mandat, zbog moralne odgovornosti prema građanima i kolegama dao na raspolaganje glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova, naveo je Burušić u reakciji.

Neslužbeno se doznaje da je mladi Burušić krivotvorio dokumentaciju za klijente koji nisu imali uvjete za dobivanje kredita te pronalazio jamce koji su navodno bili zaposlenici državne uprave. Sumnja se da je za to Burušić dobivao i proviziju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter