Ostojić: Ne odustajem od borbe za mjesto predsjednika SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je dio medija nagađao kako bi iza iznenada sazvane tiskovne konferencije Ranka Ostojića mogla stajati objava odustajanja od drugog kruga za izbor novog šefa SDP-a, on je na njoj objavio upravo suprotno.

Stranačkim kolegama je poručio da sutra svakako izađu na izbore i da se "ne pokolebaju, kao što niti on nije". 

- Bez obzira na sve telefonske pozive koje ste dobili da je bitka gotova, ja vam šaljem poruku da do pobjede nema povlačenja, dodao je Ostojić, objasnivši da je izvranrednu presicu sazvao zato jer nije imao priliku svoje stavove izreći na sučeljavanju s protukandidatom Davorom Bernardićem. 

Njemu zamjera što je izbjegao debatu pred televizijskim kamerama. 

- Ako se nisi sposoban suočiti sa mnom, kako ćeš se boriti ako budeš izabran za lidera SDP-a? Stranku mora voditi osoba koja je spremna braniti svoje stavove. Davor od 2010. godine vodi zagrebački SDP, najveću organizaciju stranke u Hrvatskoj, a danas imamo situaciju da je ovo ostala utvrda Bandića i HDZ-a. Ako se tako misli voditi SDP i ako je to put u buduće pobjede, ja se s time ne slažem, prozvao je Bernardića Ostojić, koji je sutrašnje izbore nazvao prijelomnima za SDP. 

Posebno se obrušio na one koji u ime lokalnih organizacija obećaju glasove Bernardiću. 

- Svi oni koji u ovom času dolaze hodočastiti u šator relativnog pobjednika i spremni su trgovati za svoje stolice, to je apsolutno negiranje našeg demokratskog iskoraka koji smo napravili davno. Ako smo proklamirali načelo jedan član, jedan glas, onda se ne može prisvajati glasanje cijelih organizacija. Oni koji tako trguju, rade protiv SDP-a, dodao je. 

Kaže kako su Bernardiću prvi pretrčali upravo oni koji su bili desne ruke Zorana Milanovića i zbog čijih je savjeta SDP izgubio izbore. 

- Onaj tko je organizirao sastanak s Klemmom je sada kod Bernardića. Je li to promjena za koju članovi i članice trebaju glasati? Je li promjena to što su kod Bernardića sada i oni koji su zagovarali koaliju s HSS-om, pita Ostojić. 

S Milanovićem se, nastavio je, čuo nekoliko puta u ova dva mjeseca. 

- Rekao sam mu da stranka ne može biti bez lidera i da ne može postojati prostor bez da se zna tko vodi stranku. A ako aktualni predsjednik neće izaći na izbore, kako će onda članovi, zaključio je Ostojić. (P. N./NL)


Podijeli: Facebook Twiter