Ostojić, Lorencin i Hajdaš Dončić dijelili letke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rajko Ostojić, Darko Lorencin i Siniša Hajdaš Dončić danas su na naplatnoj postaji Lučko turistima dijelili letak Ministarstva zdravlja s preporukama kako se zaštititi od visokih temperatura tijekom ljetnih mjeseci.

Letak je tiskan je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom i mađarskom jeziku, a distribuira ga Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i bit će dostupan u svim turističko-informativnim centrima duž jadranske obale.

Ministar zdravlja Ostojić rekao je kako kroz Hrvatsku godišnje prođe 11 milijuna turista te je i letak jedan od načina da ih se uputi kako da se zaštite i paze na svoje zdravlje. 

Svaki tjedan imamo informacije kako se neki od turista "zaputio u avanturu na 'luftmadracu' i ostalim priručnim sredstvima", dodao je ministar turizma Lorencin i najavio da će Ministarstvo kroz novi zakon o uslugama u turizmu biti "malo rigoroznije kad je riječ o riskantnijim aktivnostima i sportovima", a sve kako bi turisti u konačnici bili sigurniji. Lorencin na upit novinara nije komentirao posljednje podatke o padu broja turista jer se, kako je rekao, radi o podacima na razini vikenda, tjedna.

"Treba sačekati do kraja mjeseca pa ćemo ih onda komentirati, jer su to neslužbeni podaci. To ne znači da skrštenih ruku čekamo kraj mjeseca. Budno pratimo stanje na tržištima, u dnevnoj smo komunikaciji s privatnim sektorom i potkraj predsezone su poduzete mjere s ciljem osnaživanja sezone", rekao je.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hajdaš Dončić poručio je da je izgrađena cestovna infrastruktura u Hrvatskoj jedna od najsigurnijih u Europi. Potvrdio je da je broj automobila na autocestama dva do tri posto manji u odnosu na prošlu godinu no, naglasio je, to s turizmom nema apsolutno nikakve veze jer je povećan broj dolazaka zrakoplovima, kruzerima...

"Nemojmo samo isključivo kvantificirati broj dolazaka turista kroz autoceste. S druge strane, što znači broj dolazaka ljudi? Je li nam važniji prihod ili broj ljudi koji je došao?", rekao je. (Hina, foto D. MATIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter