Ostojić: Kosor nije bila prisluškivana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je da bivša premijerka Jadranka Kosor sigurno nije bila prisluškivana, ali da policija istražuje jesu li nad njom provođene "neke druge mjere".

- Ne mogu komentirati postupke u tijeku, ali sa sigurnošću mogu potvrditi da sam naložio provjeru tih navoda. Ono što je već za sada utvrđeno i sigurno je da nije bilo prisluškivanja, ali ćemo provjeriti ostatak pitanja koji se može odnositi na neke druge mjere, izjavio je Ostojić dolazeći na sjednicu Vlade na Markovu trgu.

Bivša premijerka jučer je najavila da će od nadležnih institucija zatražiti da istraže kojim je dokumentima obrana bivšeg šefa Vlade i HDZ-a Ive Sanadera željela dokazati njenu navodnu komunikaciju s Državnim odvjetništvom (DORH) i navodne pritiske da se Sanader procesuira.

- Prvi put čujem za takvu vrstu dokumenata, jako ću se potruditi da doznam istinu o tome, jer ako je to točno i ako postoji neki dokument u vrijeme dok sam bila premijerka, onda bi to značilo da sam neovlašteno prisluškivana i praćena, i to se mora izvesti na čistac, rekla je Kosor novinarima.

Zagrebački Županijski sud nije prihvatio prijedlog Sanaderove obrane da tezu o političkom progonu "dokažu" dokumentima iz kojih proizlazi da je Jadranka Kosor tužiteljstvu slala svjedoke koji su teretili bivšeg premijera. Obrana smatra da je sud odbio relevantan policijski dokument iz 2011. sastavljen u vrijeme kada se istraživalo curenje informacija o postupcima protiv bivšeg premijera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter