Ostojic: Josipovicev poziv iznimna je cast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipovic predstavio je danas tim s kojim ce na Pantovcaku nastojati ispuniti obecanja dana u predizbornoj predsjednickoj kampanji. Uz neka vec poznata imena, Josipovic je otkrio da su neke 'kucice' još uvijek prazne, ali da ce javnost biti pravodobno obaviještena kad se tim kompletira.

Josipovic je potvrdio vec dugo poznate cinjenice, kako ce predstojnik Ureda biti Joško Klisovic, a procelnica kabineta Danica Juricic Spasovic. Savjetnik za obranu je Zlatko Gareljic, za nacionalnu sigurnost Saša Perkovic, a za vanjsku politiku Joško Paro, koji ce imati i dvije dvije suradnice, Mirjanu Mladineo za Europsku uniju i multilateralu te Romanu Vlahutin za regiju. Savjetnik za unutrašnju politiku ostaje Siniša Tatalovic.

Josipovicev savjetnik za gospodarstvo bit ce profesor i ekonomski strucnjak Boris Cota, a novitet je i Savjet za gospodarstvo, koji u svom sastavu ima istaknute gospodarstvenike i teoreticare. To su Damir Kuštrak, Emil Tedeschi, Ivica Mudrinic, Zdenko Adrovic, Veljko Ostojic, Saša Pekec, Gordana Kovacevic, Katarina Ott, Ivan Ergovic i Željko Ivankovic.

Povjerenik za selo i poljoprivredu bit ce Mate Mlinaric, koji ce tu dužnost obavljati volonterski. Umjesto dosadašnjeg savjetnika za kulturu, Josipovic je imenovao savjetnicu za društvene aktivnosti, voditeljicu Zrinku Vrabec Mojzeš. Unutar njenog sektora djelovat ce Ankica Marinovic kao povjerenica za ljudska prava i civilno društvo, Stjepan Bartulica kao povjerenik za vjerske zajednice te Predrag Fred Matic kao povjerenik za branitelje.

Novitet predstavlja i osnivanje odjela za analitiku, kojem ce na celu biti Drago Pilsel. Uz njega, volonterski ce dužnost glavnog analiticara obavljati i profesor Dejan Lovric, koji nije fizicki biti vezan za ured. Takoder, Josipovic ce imati savjet za ratne veterane, u kojem ce sjediti i veteran iz II. svjetskog rata.

Ostojic, direktor porecke hotelijerske kuce Riviera, Josipovicu ce biti savjetnik za turizam. "Poziv za takvu funkciju dobio sam prije nekoliko dana i ostao sam pozitivni iznenaden jer to nisam ocekivao. Moram priznati da je to za mene iznimna cast i priznanje. Možda je klišej, ali mislim da je ulazak u savjetnicki predsjednicki tim jedno od najvecih priznanja u karijeri nekog covjeka. Drago mi je da je moj dosadašnji rad predsjednik prepoznao", kazao je Ostojic.

Nije htio detaljnije govoriti o svom buducem radu jer još nije održan sastanak Savjeta za gospodarstvo. "Ne znam što se još od mene ocekuje pa ne mogu govoriti o detaljima. Ono što sada okvirno znam, za što cu se zalagati, bit ce pitanje konkurentnosti hotelijerskog sektora na tržištu, kanala prodaje i promocije te ukupnog razvoja turizma. Nekako se u tom smjeru krecu moja razmišljanja, a više cu o svemu znati nakon dogovora s predsjednikom države i predsjednikom Savjeta za gospodarstvo", dodao je.

Na pitanje kakva ce biti ingerencija savjeta, rekao je da nece predstavljati paralelnu Vladu ili Vladu u sjeni, vec ce samo predsjednika savjetovati o gospodarskim temama.


Podijeli: Facebook Twiter