Ostojić: Gradi se tranzitni kamp u Slavonskom Brodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je u ponedjeljak navečer da se gradi tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu; ustvrdio da hrvatska policija apsolutno kontrolira i da nema ilegalnih prijelaza, a odgovarajući na prigovore da Hrvatska ne registrira izbjeglice, rekao kako je Grčka, koja je u Schengenu, dužna to raditi.

Ministar Ostojić je u razgovoru za Dnevnik RTL-a uponedjeljak navečer potvrdio da se u INA-inom skladištu u industrijskoj zoni u Slavonskom Brodu gradi novi tranzitni kamp u koji će stizati izbjeglice iz Tovarnika.

»Dolaze zimski uvjeti i radi humanijeg odnosa prema tim ljudima, bez obzira što čekaju samo između tri i šest sati na transport, potrebno je poduzeti mjere, da ni ta tri sata ne budu smrzavanje«, objasnio je Ostojić u razgovoru za Dnevnik RTL-a.

Kao prednosti kampa u Slavonskom Brodu naveo je čvrste objekte i željeznički kolosjek u samom kampu, koji će, kaže, olakšati transport izbjeglica i osigurati da zbog njihove nazočnosti ne trpi lokalna zajednica. »Znači, direktno s granice u kamp, registracija, smještaj, pomoć u svemu što je potrebno, eventualno medicinska pomoć i nakon toga tranzitiranje prema Schengenu«, dodao je Ostojić.

Potvrdio je kako će jedno vrijeme paralelno biti aktivni kampovi u Slavonskom Brodu i u Opatovcu. »Ovime činimo daljnji korak, a to je da se u ovih par sati koje su kod nas ne moraju smrrzavati, da ne riskiramo živote malih beba i djece«, naglasio je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter