Ostojic Cvajner ravnateljica MSUI-ja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon jednoglasnog imenovanja Gorke Ostojic Cvajner ravnateljicom Muzeja suvremene umjetnosti Istre na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, zamolili smo je za komentar.

"Završila je jedna epizoda i idemo dalje. Ono što me zanima jest danas, a posebno me zanima sutra", naglasila je Ostojic Cvajner najavivši projekte MSUI-ja.

Saznajemo tako da su u tijeku pripreme za akciju "Tu smo", koja ce se, prema njenim rijecima, održati od 14. do 20. rujna u pulskim galerijama, no i na ulicama i u parkovima.

"Bit ce u znaku razlicitih umjetnickih aplikacija, a ostvarit ce ih stotinjak autora", pojasnila je i dodala da im je namjera da do 2012. ovaj projekt postane prvi bijenale hrvatske umjetnosti.

Nakon "Tu smo" Ostojic Cvajner najavljuje izložbu akademskog kipara Peruška Bogdanica, koji ce Puli predstaviti svoje "monumentalne skulpture radene u drvu".

Potom slijedi faza otkupa i donacija autora Muzeju suvremene umjetnosti Istre, ali i medunarodna izložba koju ce realizirati s piranskim galerijama i Muzejom suvremene umjetnosti iz Novog Sada.

"Ovoj ustanovi želim da bude otvoreni muzej i platforma za kreativnu medunarodnu suradnju", zakljucila je Ostojic Cvajner.


Podijeli: Facebook Twiter