Oštetio poduzece iz Italije za 500 tisuca eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zahtjev pazinskog državnog odvjetništva labinska policija je provela kriminalisticko istraživanje nad 41-godišnjim talijanskim državljaninom iz Labina zbog kaznenog djela utaje 500 tisuca eura na štetu jednog talijanskog poduzeca.

Prema policijskom izviješcu, u kojem se ne navode imena poduzeca, stoji da je 41-godišnjak kao odgovorna osoba poduzeca iz Labina u kolovozu 2002. godine kupio šest strojeva za tekstilnu proizvodnju od talijanskog poduzeca, koje nikada nije platio.

Postoji osnovana sumnja i da je zbog izbjegavanja sudskog ovršnog postupka u prosincu 2005. sklopio kupoprodajni ugovor izmedu dva labinska trgovacka društva u kojemu stoji da jedan drugome prodaju te strojeve. No, poduzece iz Italije koje je prodalo strojeve nije nikad novcano namireno, vec je ošteceno za pola milijuna eura.

Neslužbeno doznajemo da se radi o poduzecima IR.ZA i Amadio iz Labina koja su bila u vlasništvu talijanskog državljanina Samuelea Amadija. Naime, poduzece IR.ZA postoji od 2001., a vlasnik je bio Samuele Amadio, no 2007. godine ono je blokirano od strane Porezne uprave zbog neplacanja poreza i doprinosa te davanja prema državnom proracunu.

Odmah zatim je Amadio otvorio poduzece Amadio na istoj adresi i nastavio s poslovanjem. Medutim, u lipnju prošle godine poduzece je preuzeo Dominik Paliska s još jednom osobom u istom prostoru, ali bez ikakve veze s prijašnjim vlasnikom.

Tada je za naš list izjavio da ce nastaviti proizvodnju te da krecu od nule, ali bez dugova i repova, odnosno da ne žele preuzeti dugove koje nisu ucinili. Tada Amadio nije htio davati nikakve izjave za medije. U registru stoji da je Samuele Amadio vlasnik tvrtke Amadio, a vlasnik tvrtke IR.ZA Luigi Pettenuzzo.


Podijeli: Facebook Twiter