Oštetili Koncara za još 8 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku istraživanja zbog malverzacija prilikom kupoprodaje nekretnina policija je utvrdila da su 64-godišnja Vinka Cetinski iz Rovinja, kao odgovorna osoba oštecenog poduzeca Kermas ulaganja, te 50-godišnji Boris Sorgo i 42-godišnji odvjetnik Željan Hrvatin iz Rovinja oštetili trgovacko društvo iz Pule za oko osam milijuna kuna.

Podsjetimo, u pulskom su pritvoru od pocetka afere na mjesec dana zadržani Vinka Cetinski, Boris i sin Marin Sorgo te odvjetnik Željan Hrvatin zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Prema policijskom izvješcu, trojac je, suprotno interesima poduzeca, od 2007. do 2009. godine od prodavatelja kupovao nekretnine po znatno vecim cijenama od uobicajenih za to podrucje, a putem ugovora su prikazivali vece iznose. Razliku od osam milijuna kuna izmedu prikazane i realne cijene kupoprodaje zadržavali su za sebe cime su oštetili Kermas.

Zbog osnovane sumnje da su pocinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom kaznenom djelu, protiv prijavljenih osoba slijedi podnošenje izvješca Županijskom državnom odvjetništvu u Puli. Kriminalisticko istraživanje u malverzacijama prilikom kupoprodaje nekretnina se nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter