Ošteceni ornamenti na Pattinaggiu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi se sprijecilo propadanje, prostor na ulazu u Sportski centar Mirna dan je u zakup kick-boksing klubu Rudan, koji ga je odlucio urediti i privesti namjeni. Pritom su ipak malo pretjerali, jer su prilikom uredenja interijera ošteceni vanjski dijelovi fasade Pattinaggija, odnosno ornamenti, a radi se o stiliziranim ukrasnim glavama.

Kako smo saznali, u tijeku su završni radovi na uredenju unutrašnjosti male dvorane, ali je montiranje nosaca za sprave potrebne za trening izvedeno na neprimjeren nacin. Iako, prema informacijama koje smo dobili iz Javne ustanove Pula sport, izvodac ima dopuštenje Grada Pule da može izvesti te zahvate na objektu, oštecenja ukrasa uistinu nisu planirani dio zahvata. Nekoliko ukrasnih glava ošteceno je bušenjem te ih sada krase završeci tondina i matice.

Imaju li ti ukrasi nekakvu arhitektonsku vrijednost i hoce li zbog toga netko snositi odgovornost i troškove sanacije, nismo uspjeli saznati, ali vjerujemo da na odgovor nadležnih ipak necemo morati dugo cekati.


Podijeli: Facebook Twiter